help-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: won't load .emacs init file


From: Lennart Borgman (gmail)
Subject: Re: won't load .emacs init file
Date: Fri, 01 Aug 2008 10:38:58 +0200
User-agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.9) Gecko/20071031 Thunderbird/2.0.0.9 Mnenhy/0.7.5.666

paul.mead wrote:
On Jul 31, 11:33 pm, "Lennart Borgman (gmail)"
<address@hidden> wrote:
address@hidden wrote:
On Jul 31, 3:00 pm, address@hidden wrote:
I'm running emacs under cygwin. For some reason my .emacs file is
being ignored.
The environment variable for HOME is reporting correctly as /home/
paul. That is where I have placed my .emacs file. I have tried running
using --debug-init and it reports no errors.
I have evaluated every line in the file in turn and they all work
fine. It is as if it's running emacs -q, but there are NO aliases set
or scripts which could be running instead.
Close to my wits' end. Can you help?
Thanks
Additional information - running M-x load-file ~/.emacs loads the init
file perfectly, it just doesn't load when I start emacs.
Do you mean that if you start with

   emacs -Q

then the M-x load-file ~/.emacs works?
>
No, I just srart with
      emacs
but loading the ~/.emacs file manually sets the config up ok.


If you start with

  emacs

instead of

  emacs -Q

then there is the possibility that something in your site-start.el or default.el changes HOME.




reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]