www-commits
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

www/fry happy-birthday-to-gnu-albanian.srt


From: Besnik Bleta
Subject: www/fry happy-birthday-to-gnu-albanian.srt
Date: Sat, 20 Nov 2010 17:27:29 +0000

CVSROOT:    /web/www
Module name:  www
Changes by:   Besnik Bleta <beso>   10/11/20 17:27:29

Added files:
    fry      : happy-birthday-to-gnu-albanian.srt 

Log message:
    translation in Albanian of the video subtitles

CVSWeb URLs:
http://web.cvs.savannah.gnu.org/viewcvs/www/fry/happy-birthday-to-gnu-albanian.srt?cvsroot=www&rev=1.1

Patches:
Index: happy-birthday-to-gnu-albanian.srt
===================================================================
RCS file: happy-birthday-to-gnu-albanian.srt
diff -N happy-birthday-to-gnu-albanian.srt
--- /dev/null  1 Jan 1970 00:00:00 -0000
+++ happy-birthday-to-gnu-albanian.srt 20 Nov 2010 17:27:23 -0000   1.1
@@ -0,0 +1,372 @@
+1
+00:00:00,000 --> 00:00:01,999
+Kompjuterat
+
+2
+00:00:02,000 --> 00:00:05,999
+I dua që nga koha kur pata mundësi
+të blija një për veten
+
+3
+00:00:06,000 --> 00:00:08,999
+dikur në fillimet e epokës së kompjuterave modernë,
+
+4
+00:00:09,000 --> 00:00:10,999
+vitet '80.
+
+5
+00:00:11,000 --> 00:00:13,999
+Dhe kam kaluar në duar shumë lloje të ndryshëm kompjuterash
+
+6
+00:00:14,000 --> 00:00:16,999
+dhe e kam shprehur, publikisht, besnikërinë për këtë apo atë lloj. 
+
+7
+00:00:17,000 --> 00:00:23,999
+Por së fundmi kam ndërruar mendje, si mjaft njerëz,
+me këtë punën e Software-it të Lirë.
+
+8
+00:00:24,000 --> 00:00:25,999
+Ka ca mjegull rreth domethënies së tij
+
+9
+00:00:26,000 --> 00:00:27,999
+dhe dua ta pastroj
+
+10
+00:00:28,000 --> 00:00:30,999
+ngaqë ky është një vit përvjetori,
+
+11
+00:00:31,000 --> 00:00:33,999
+dhe dua t'i ndihmoj të gjithë ta festojnë
+
+12
+00:00:34,000 --> 00:00:35,999
+dhe të ecin më tej në të ardhmen e Software-it të Lirë.
+
+13
+00:00:37,000 --> 00:00:38,999
+Po qe se keni instalime
+
+14
+00:00:39,000 --> 00:00:40,999
+hidraulike në shtëpinë tuaj
+
+15
+00:00:41,000 --> 00:00:42,999
+mundet që të mos merrni vesh prej tyre,
+
+16
+00:00:43,000 --> 00:00:44,999
+por keni një mik që i vjen ndoresh
+
+17
+00:00:45,000 --> 00:00:46,999
+e që t'ju këshillojë ta kaloni këtë tubin këtej, rubinetin andej,
+
+18
+00:00:47,000 --> 00:00:50,999
+ose një valvul diku gjetkë.
+
+19
+00:00:51,000 --> 00:00:52,999
+Dhe krejt kjo pa thyer ligjin, apo jo?
+
+20
+00:00:53,000 --> 00:00:54,999
+Sepse është shtëpia juaj dhe jeni i zoti i tubave.
+
+21
+00:00:55,000 --> 00:00:56,999
+Me kompjuterin tuaj nuk bëni dot kështu.
+
+22
+00:00:57,000 --> 00:00:59,999
+Nuk bëni dot lodra me sistemin tuaj operativ,
+
+23
+00:01:00,000 --> 00:01:06,999
+dhe pa diskutim që nuk shkëmbeni dot me të tjerët
+idera që mund t'ju vijnë për sistemin operativ
+
+25
+00:01:07,000 --> 00:01:11,999
+sepse Apple dhe Microsoft, pronarët e dy sistemeve operativë më popullorë
+
+26
+00:01:12,000 --> 00:01:14,999
+janë shumë të vendosur kur vjen puna për pronësinë e tyre
+
+27
+00:01:15,000 --> 00:01:17,999
+dhe askush tjetër nuk ka punë me të.
+
+28
+00:01:18,000 --> 00:01:19,999
+Kjo mund t'ju duket e natyrshme:
+
+29
+00:01:20,000 --> 00:01:21,999
+"E pse jo?"
+
+30
+00:01:22,000 --> 00:01:23,999
+Por në fakt, po ju pse s'bëni dot atë që doni? 
+
+31
+00:01:24,000 --> 00:01:31,999
+Dhe pse bashkësia nuk e ndryshon dot, përmirëson dhe e shkëmben diçka?
+
+32
+00:01:32,000 --> 00:01:33,999
+Tek e fundit, shkenca kështu punon...
+
+33
+00:01:34,000 --> 00:01:35,999
+Krejt dija është e lirë,
+
+34
+00:01:36,000 --> 00:01:37,999
+dhe krejt dija në shkencën e dobishme shkëmbehet.
+
+35
+00:01:38,000 --> 00:01:39,999
+Në rast se jo -- është shkencë e ligë
+
+36
+00:01:40,000 --> 00:01:42,999
+dhe është një lloj tiranije.
+
+37
+00:01:43,000 --> 00:01:44,999
+Dhe kështu filloi, vërtet
+
+38
+00:01:45,000 --> 00:01:46,999
+Një njeri i quajtur Richard Stallman
+
+39
+00:01:47,000 --> 00:01:49,999
+vendosi 25 vjetë më parë, thuajse si sot, të
+
+40
+00:01:50,000 --> 00:01:53,999
+shkruajë nga e para një sistem të plotë të ri operativ.
+
+41
+00:01:54,000 --> 00:01:59,999
+Atë sistem e quajti GNU, që do të thotë "GNU is Not Unix"
+
+42
+00:02:00,000 --> 00:02:01,999
+sepse nuk është Unix,
+
+43
+00:02:02,000 --> 00:02:04,999
+ngjan në shumë gjëra me Unix-in, 
+
+44
+00:02:05,000 --> 00:02:10,999
+por çdo element i tij, çdo modul, çdo copë e vogël kodi
+
+45
+00:02:11,000 --> 00:02:13,999
+(dhe është kod gjigant, ngaqë duhet të xhirojë në shumë platforma)
+
+46
+00:02:14,000 --> 00:02:19,999
+punohet nga bashkësia, nga programuesa "andej-këtej"
+
+47
+00:02:20,000 --> 00:02:25,999
+që i kanë dyert e hapura në bashkësinë GNU, të ndihmojnë në 
përmirësimin e software-it.
+
+48
+00:02:26,000 --> 00:02:31,999
+Çdo "distro", siç quhen, çdo shpërndarje e GNU-së
+
+49
+00:02:32,000 --> 00:02:34,999
+vihet në provë, punohet, dhe përimtësohet
+
+50
+00:02:35,000 --> 00:02:39,999
+nga persona interesi i vetëm i të cilëve është krijimi i sistemit 
operativ të përsosur
+
+51
+00:02:40,000 --> 00:02:45,999
+që mund të përdoret nga tërë spektri i platformave dhe nga sa më shumë 
përdorues.
+
+52
+00:02:47,000 --> 00:02:53,999
+Mandej erdhi koha të shkruhej
+kerneli, që është pjesa qendrore
+e një sistemi operativ. 
+
+53
+00:02:55,000 --> 00:02:56,999
+Dhe një njeri i quajtur Linus Torvalds, për të cilin mund të keni dëgjuar,
+
+54
+00:02:57,000 --> 00:02:58,999
+shkrojti kernelin dhe u quajt sipas emrit të tij,
+
+55
+00:03:00,000 --> 00:03:01,999
+Linux (lajn-uks) 
+
+56
+00:03:03,000 --> 00:03:04,999
+ose Linux (Lin-uks) si e shqiptojnë disa.
+
+57
+00:03:07,000 --> 00:03:08,999
+Dhe Linux-i është kerneli që xhiron brenda GNU-së
+
+58
+00:03:11,000 --> 00:03:12,999
+dhe jam këtu
+
+59
+00:03:14,000 --> 00:03:19,999
+thjesht për t'ju kujtuar që GNU-ja dhe Linux-i janë dy shtyllat
+e bashkësisë së Software-it të lirë,
+
+60
+00:03:20,000 --> 00:03:21,999
+e njerëzve që besojnë se, dhe kjo është pjesa e rëndësishme, 
+
+61
+00:03:24,000 --> 00:03:25,999
+që software-i duhet të jetë i Lirë, 
+
+62
+00:03:26,000 --> 00:03:27,999
+dhe që bashkësia e përdoruesve duhet lejuar ta përshtasë,
+
+63
+00:03:28,000 --> 00:03:35,999
+ta bëjë të vetin, ta ndryshojë, ta përmirësojë, dhe t'i përhapë këto 
përmirësime,
+
+64
+00:03:36,000 --> 00:03:37,999
+njësoj si shkencën.
+
+65
+00:03:38,000 --> 00:03:39,999
+Ky është hollë-hollë kuptimi i tij.
+
+66
+00:03:40,000 --> 00:03:42,999
+Në po atë mënyrë që shkencëtarët e mirë ndajnë bashkë gjithçka
+dhe krejt dija është e hapur dhe e lirë
+
+67
+00:03:43,000 --> 00:03:44,999
+kështu duhet të jetë edhe me një sistem operativ.
+
+68
+00:03:46,000 --> 00:03:47,999
+Ndaj, nëse jeni përkrahës i GNU-së, 
+
+69
+00:03:48,000 --> 00:03:50,999
+nëse jeni përkrahës i Linux-it, dhe i Free Software Foundation-it,
+
+70
+00:03:52,000 --> 00:03:55,999
+ndoshta do të pyesni veten "Mirë pra, ç'mund të bëj?"
+
+71
+00:03:56,000 --> 00:04:00,999
+Gjëja më e thjeshtë që mund të bëni është të përdorni sistemin 
operativ GNU/Linux
+në kompjuterin tuaj.
+
+72
+00:04:01,000 --> 00:04:02,999
+Është shumë më e lehtë se sa mund ta mendoni.
+
+73
+00:04:03,000 --> 00:04:06,999
+Shkoni te site-i web "gnu.org" dhe shihni nëse mund të gjeni një sistem 
operativ
+që ju bën punë.
+
+74
+00:04:07,000 --> 00:04:09,999
+Me gjasa, nëse keni qejf një ndërfaqe grafike të bukur përdoruesi,
+
+75
+00:04:10,000 --> 00:04:13,999
+diçka si g-New-Sense, gNewSense 
+
+76
+00:04:14,000 --> 00:04:16,999
+Do ta shihni atje te gnu.org.
+
+77
+00:04:17,000 --> 00:04:18,999
+Ose, po qe se jeni vërtet i zoti, 
+
+78
+00:04:19,000 --> 00:04:20,999
+mund të keni qejf të programoni një të tuajin.
+
+79
+00:04:21,000 --> 00:04:22,999
+Mund të keni dëshirën të kontribuoni te tërësia e dijes
+
+80
+00:04:23,000 --> 00:04:25,999
+që i bën GNU-në dhe Linux-in çka janë.
+
+81
+00:04:26,000 --> 00:04:27,999
+Me cilëndo rrugë, 
+
+82
+00:04:28,000 --> 00:04:29,999
+Shpresoj të bashkoheni me mua
+
+83
+00:04:30,000 --> 00:04:32,999
+e t'i urojmë GNU-së një 25 vjetor të gëzuar.
+
+84
+00:04:33,000 --> 00:04:34,999
+Le ta bëjmë tani, në fakt...
+
+85
+00:04:38,000 --> 00:04:39,999
+Gëzuar datëlindjen, GNU!
+
+86
+00:04:40,000 --> 00:04:41,999
+Njëzetepesë vjeç.
+
+87
+00:04:42,000 --> 00:04:43,999
+Sistemi operativ i së ardhmes.
+
+88
+00:04:44,000 --> 00:04:45,999
+Liri!
+
+89
+00:04:53,000 --> 00:04:54,999
+I shijshëm si çokollata.
+
+90
+00:04:55,000 --> 00:04:56,999
+Sistemi operativ më i shijshëm në botë...
+
+91
+00:04:57,000 --> 00:04:58,999
+dhe krejtësisht i lirë. 
+
+92
+00:05:49,000 --> 00:05:50,999
+Titrat: Programe Shqipreply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]