qemu-discuss
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [Qemu-discuss] Can't boot Debian netinst ISO


From: Richard Lewis
Subject: Re: [Qemu-discuss] Can't boot Debian netinst ISO
Date: Fri, 28 Feb 2014 17:16:51 +0000
User-agent: Wanderlust/2.15.9 (Almost Unreal) SEMI-EPG/1.14.7 (Harue) FLIM/1.14.9 (Goj┼Ź) APEL/10.8 EasyPG/1.0.0 Emacs/24.3 (x86_64-pc-linux-gnu) MULE/6.0 (HANACHIRUSATO)

At Fri, 28 Feb 2014 17:56:46 +0100,
Peter Littmann wrote:

> Gesendet: Freitag, 28. Februar 2014 um 15:49 Uhr
> Von: "Richard Lewis" <address@hidden>
> An: address@hidden
> Betreff: [Qemu-discuss] Can't boot Debian netinst ISO
> 
> > I'm very new to QEMU. I have verion 1.1.2 from Debian stable
> > installed. I'm logged into the guest system via SSH.
> > 
> > I'm trying to create a VM on which to install Debian. This is what
> > I've done:
> > 
> > $ qemu-img create -f qcow2 debian-image.qcow 2G
> > $ qemu-system-x86_64 -hda debian-image.qcow -cdrom 
> > debian-testing-amd64-netinst.iso -boot d -m 512 -curses
> 
> If you want to use a netinstall you would have to define a bridged
> net- and tap-device as I understand, cause it can' connect to the
> net direct for pulling the packages.

Yes, I'm anticipating that this will be necessary. But at the moment I
haven't even got the ISO to boot. Are you suggesting that it's not
booting because it has no NIC?

Richard



reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]