bug-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

bug#5792: 23.1; man.el{,c} fails to load when utf-8 mode enabled


From: Randal L. Schwartz
Subject: bug#5792: 23.1; man.el{,c} fails to load when utf-8 mode enabled
Date: Tue, 06 Apr 2010 08:53:50 -0700
User-agent: Gnus/5.13 (Gnus v5.13) Emacs/23.1 (berkeley-unix)

>>>>> "Chong" == Chong Yidong <address@hidden> writes:

>> In my .emacs, I have:
>> 
>> (set-terminal-coding-system 'utf-8)
>> (set-keyboard-coding-system 'utf-8)
>> 
>> When I invoke M-x man, I get an invalid byte when trying to load
>> either the man.el or the man.elc.

Chong> Thanks for the bug report, but it's took vague for me to reproduce; for
Chong> instance, what do you mean by "get an invalid byte"?  Could you provide
Chong> a testcase starting from `emacs -Q'?

I imagine it'd be something like

emacs -Q

M-: (set-terminal-coding-system 'utf-8) RET
M-: (set-keyboard-coding-system 'utf-8) RET
M-: (load-library "man) RET

which will blow up while trying to read the "man" library.  There's
something both the man.el and man.elc versions that is *not* utf-8
encoded, probably just latin1.

-- 
Randal L. Schwartz - Stonehenge Consulting Services, Inc. - +1 503 777 0095
<address@hidden> <URL:http://www.stonehenge.com/merlyn/>
Smalltalk/Perl/Unix consulting, Technical writing, Comedy, etc. etc.
See http://methodsandmessages.vox.com/ for Smalltalk and Seaside discussion






reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]