bug-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

bug#4776: Error setting default face and unspecified-bg in default face


From: Joshua Redstone
Subject: bug#4776: Error setting default face and unspecified-bg in default face when starting emacs 23.1 with --daemon
Date: Wed, 21 Oct 2009 10:05:57 -0700

Hi,
I downloaded emacs 23.1 and built it with './configure ; make' without incident on my linux box 2.6.20.
In my .emacs I have the following specifying the default face:
(custom-set-faces
  ;; custom-set-faces was added by Custom.
  ;; If you edit it by hand, you could mess it up, so be careful.
  ;; Your init file should contain only one such instance.
  ;; If there is more than one, they won't work right.
 '(default ((t (:stipple nil :background "black" :foreground "white" :inverse-video nil :box nil :strike-through nil :overline nil :underline nil :slant normal :weight normal :height 140 :width normal))))
When I start emacs without --daemon, it starts without errors, works fine, and the default face has reasonable values:
-----------
        Family: Luxi Mono
       Foundry: b&h
         Width: normal
        Height: 141
        Weight: normal
         Slant: normal
    Foreground: white
    Background: black
     Underline: nil
      Overline: nil
Strike-through: nil
           Box: nil
       Inverse: nil
       Stipple: nil
          Font: #<font-object -b&h-Luxi Mono-normal-normal-normal-*-19-*-*-*-m-0-iso10646-1>
       Fontset: -b&h-Luxi Mono-normal-normal-normal-*-19-*-*-*-m-0-fontset-auto1
       Inherit: unspecified
------------------
However, when I start emacs by first doing 'emacs --daemon', and then 'emacsclient -c', I get errors:
Unable to load color "unspecified-bg"
And the colors are not set correctly.  Poking around, I found that the default face in this instance has:
---------------------------
        Family: Luxi Mono
       Foundry: b&h
         Width: normal
        Height: 119
        Weight: normal
         Slant: normal
    Foreground: black
    Background: unspecified-bg
     Underline: nil
      Overline: nil
Strike-through: nil
           Box: nil
       Inverse: nil
       Stipple: nil
          Font: #<font-object -b&h-Luxi Mono-normal-normal-normal-*-16-*-*-*-m-0-iso10646-1>
       Fontset: -b&h-Luxi Mono-normal-normal-normal-*-16-*-*-*-m-0-fontset-startup
       Inherit: unspecified
--------------------------
Further, when I use C-x,C-e to manually evaluate the custom-set-faces line in my .emacs I get the following stack trace:
Debugger entered--Lisp error: (error "Undefined color" "unspecified-fg")
  internal-set-lisp-face-attribute(default :foreground "unspecified-fg" #<frame address@hidden 0x135f180>)
  set-face-attribute(default #<frame address@hidden 0x135f180> :stipple nil :background "unspecified-bg" :foreground "unspecified-fg" :inverse-video nil :box nil :strike-through nil :overline nil :underline nil :slant normal :weight normal :height 1 :width normal :foundry "default" :family "default")
  apply(set-face-attribute default #<frame address@hidden 0x135f180> (:stipple nil :background "unspecified-bg" :foreground "unspecified-fg" :inverse-video nil :box nil :strike-through nil :overline nil :underline nil :slant normal :weight normal :height 1 :width normal :foundry "default" :family "default"))
  face-spec-set-2(default #<frame address@hidden 0x135f180> ((t :stipple nil :background "unspecified-bg" :foreground "unspecified-fg" :inverse-video nil :box nil :strike-through nil :overline nil :underline nil :slant normal :weight normal :height 1 :width normal :foundry "default" :family "default")))
  face-spec-recalc(default #<frame address@hidden 0x135f180>)
  face-spec-set(default ((t (:stipple nil :background "black" :foreground "white" :inverse-video nil :box nil :strike-through nil :overline nil :underline nil :slant normal :weight normal :height 140 :width normal))) t)
  custom-theme-set-faces(user (default ((t ...))))
  apply(custom-theme-set-faces user (default ((t ...))))
  custom-set-faces((default ((t ...))))
  eval((custom-set-faces (quote (default ...))))
  eval-last-sexp-1(nil)
  eval-last-sexp(nil)
  call-interactively(eval-last-sexp nil nil)

One more detail:  I'm (ssh -X)'ing into the linux box from a Snow Leopard Mac running X11 (XQuartz 2.3.4 (xorg-server 1.4.2-apple45))

Anyone else seeing this behavior or know what to do about it?
Thanks,
Josh


reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]