bug-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Compiling 64 bit emacs for Power4/Aix-5.2


From: Larry Hunter
Subject: Compiling 64 bit emacs for Power4/Aix-5.2
Date: Tue, 6 May 2003 23:06:32 -0600
User-agent: SEMI/1.14.3 (Ushinoya) FLIM/1.14.2 (Yagi-Nishiguchi) APEL/10.2 Emacs/21.1 (i686-pc-linux-gnu) MULE/5.0 (SAKAKI)

This bug report will be sent to the Free Software Foundation,
not to your local site managers!
Please write in English, because the Emacs maintainers do not have
translators to read other languages for them.

Your bug report will be posted to the address@hidden mailing list,
and to the gnu.emacs.bug news group.

In GNU Emacs 21.2.1 (rs6000-ibm-aix5.1.0.0, X toolkit)
 of 2003-03-03 on hal
configured using `configure  --host=rs6000-ibm-aix5.1.0.0'
Important settings:
  value of $LC_ALL: nil
  value of $LC_COLLATE: nil
  value of $LC_CTYPE: nil
  value of $LC_MESSAGES: nil
  value of $LC_MONETARY: nil
  value of $LC_NUMERIC: nil
  value of $LC_TIME: nil
  value of $LANG: en_US
  locale-coding-system: iso-latin-1
  default-enable-multibyte-characters: t

Please describe exactly what actions triggered the bug
and the precise symptoms of the bug:

I am trying to compile emacs in 64 bit mode (for large buffers) on an
IBM p690.  It's a Power4 processor running AIX 5.2

An emacs 21.2 distributed by IBM compiles with the native cc (xlc)
using 32 bit mode: `configure --host=rs6000-ibm-aix5.1.0.0'.  I
figured I would start from that to try to move to 64 bit mode.  The OS
and Machine files used are `s/aix4-2.h' and `m/ibmrs6000.h'  This bug
report was generated from within the working 32 bit version.

So far, I have changed lwlib/Makefile.in to use the -X64 flag in AR:

               AR = ar -X64 cq

and done 

  CFLAGS='-q64 -qarch=pwr4' LDFLAGS='-q64 -qarch=pwr4' ./configure  
--host=rs6000-ibm-aix5.1.0.0 

"make" works through invoking temacs, but then segfaults:

        LC_ALL=C ./temacs -batch -l loadup dump
make: 1254-059 The signal code from the last command is 11.

A backtrace shows the problem is in Fmake_symbol: 

# dbx ./temacs core
Type 'help' for help.
[using memory image in core]
reading symbolic information ...

Segmentation fault in Fmake_symbol at 0x10003c0e4 ($t1)
0x10003c0e4 (Fmake_symbol+0x154) f8640000        std   r3,0x0(r4)
(dbx) where
Fmake_symbol(0x300000011003e4f8) at 0x10003c0e4
init_obarray() at 0x100058b10
main(0x500000005, 0x200feae0, 0x200feb10) at 0x100000e8c

The PROBLEMS advice about temacs segfaults are to check the amount of
swap space, but it's enormous (>64GB) on this machine. 

So I am stumped.  Suggestions?

Thanks!

Larry

address@hidden


Recent input:
SPC c o r e RET w h e r e RET b a c k RET ? DEL h e 
l p DEL DEL DEL DEL ? RET h e l p RET ESC [ 5 ~ ESC 
[ 6 ~ C-x o C-x o ESC > t r a c e RET p r i n t RET 
e x i t RET q DEL q u i t RET ESC [ 5 ~ ESC [ 5 ~ ESC 
[ 6 ~ ESC x m DEL r e p o r t - e m SPC SPC RET

Recent messages:
Completing command name...
Partially completed
/codebase/emacs-21.2/src 
History item: 1
History item: 2
History item: 3
History item: 4
History item: 1
History item: 2
Mark set







reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]