bug-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: input when running in a UTF-8 locale


From: Alexander Pohoyda
Subject: Re: input when running in a UTF-8 locale
Date: Sun, 22 Dec 2002 09:54:44 +0100 (CET)

address@hidden (Eli Zaretskii) writes:

> On Wed, 7 Aug 2002, Trond Eivind Glomsrod wrote:
> 
> > When running emacs in a utf-8 locale (en_US.UTF-8) and using an
> > international keyboard layout or input method (setxkbmap us_intl
> > or just use the compose key), entering a non 7-bit characters
> > doesn't work - you'll get the raw UTF-8 sequence inserted into the
> > buffer as emacs doesn't recognize it.
> 
> Does it help to read the entry in etc/PROBLEMS whose header line says 
> "Problems when using Emacs with UTF-8 locales"?

This does not help in my case. I can view UTF-8 encoded text, can
input localized text using LEIM, but cannot input any symbol using
XFree86's XKB. Looks like Emacs ignores my keystrokes.
I can, however, input localized text using XKB in Mozilla 1.0

I have:
export LANG="C"
export LC_CTYPE="en_GB.UTF-8"
set in my ~/.profile file.


GNU Emacs 21.2.1 (i386--freebsd, X toolkit, Xaw3d scroll bars)

XFree86 Version 4.2.0 / X Window System
(protocol Version 11, revision 0, vendor release 6600)
Release Date: 18 January 2002

FreeBSD oak.pohoyda.family 4.5-RC3 FreeBSD 4.5-RC3 #18: Mon Sep 30
11:54:15 CEST 2002 

What could be the problem?


-- 
Alexander Pohoyda



reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]