bug-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: Latin1 language environment breaks Cygwin shell buffer


From: Jason Rumney
Subject: Re: Latin1 language environment breaks Cygwin shell buffer
Date: 06 Apr 2002 20:11:04 +0100
User-agent: Gnus/5.09 (Gnus v5.9.0) Emacs/21.2.50

"Eli Zaretskii" <address@hidden> writes:

> > From: Jason Rumney <address@hidden>
> > Date: 06 Apr 2002 18:43:03 +0100
> > 
> > "Eli Zaretskii" <address@hidden> writes:
> > 
> > > I suspect that the problem is with the EOL conversion in process I/O:
> > > where w32-fns.el carefully sets up the EOL conversions as apropriate
> > > for both input and output, the language environment leaves the EOL
> > > conversion undecided.
> > 
> > It only leaves the EOL conversion undecided when moving from
> > "Default" to "Latin-1", which is the case that works. In the case
> > of moving from "German" to "Latin-1", it sets both to iso-latin-1-dos.
> 
> I see in w32-fns that it sometimes sets the encode part of
> default-process-coding-system to *-unix.  Wasn't the problem in the
> OP's case the DOS encoding of command lines sent to the shell?

Yes, that is the code that sets it initially at startup. But my own
testing shows that leaving the encode eol as undecided actually works
(I'm not sure why, I'd expect it default to -dos on Windows), and the
problemetic case is caused by something, somewhere, explicitly
setting it to -dos.

-- 
Jason Rumney




reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]