bug-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: startup


From: Devon
Subject: Re: startup
Date: Sat, 17 Nov 2001 16:24:55 -0500 (EST)

Emacs-21 redisplay is noticeably slower.
Your display may be so quick you did not notice.

To reproduce the bug, prepend this to your .emacs

(progn
 (message "If the text area is not blank, you have the %s initial display 
bug..."
          emacs-version)
 (let ((n 9999999))
   (while (> n 0)
     (setq n (1- n)))))

To workaround the bug, prepend (sit-for 0) to your .emacs

                Cheers
                        --Devon
         /"\
         \ /     ASCII Ribbon Campaign
          X       Help Cure HTML Mail
         / \

Date: Thu, 15 Nov 2001 10:20:40 +0200 (IST)
From: Eli Zaretskii <address@hidden>

On Wed, 14 Nov 2001 address@hidden wrote:

> Please make sure the display is stable before showing the initial mode line.

I don't grok this: what does ``display is stable'' mean?

> Under FreeBSD 4.4-STABLE and no doubt every other platform,
> emacs-21 starts up differently from all previous versions
> in that it fails to clear the screen.  This leads to the
> very disturbing case of an emacs mode line under random
> output not from emacs.

I cannot reproduce this here.  Emacs does clear the screen on my
machine.

You are talking about running Emacs on a character terminal, such as
xterm, some terminal emulator, or a text console, right?

If so, could you perhaps tell more details about what do you see,
before and after Emacs starts?  Perhaps provide some ASCII-art picture
of what happens?

Also, does it happen with "emacs -q -no-site-file" as well?




reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]