bug-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Display engine confused by unibyte-display-via-language-environment


From: David Kastrup
Subject: Display engine confused by unibyte-display-via-language-environment
Date: Fri, 22 Jun 2001 11:57:10 +0200

This bug report will be sent to the Free Software Foundation,
 not to your local site managers!!
Please write in English, because the Emacs maintainers do not have
translators to read other languages for them.

In GNU Emacs 20.7.1 (i386-redhat-linux-gnu, X toolkit)
 of Wed Oct 11 2000 on porky.devel.redhat.com
configured using `configure  --mandir=/usr/share/man --infodir=/usr/share/info 
--prefix=/usr --libexecdir=/usr/lib --sharedstatedir=/var --with-gcc --with-pop 
--with-x-toolkit i386-redhat-linux-gnu'

Please describe exactly what actions triggered the bug
and the precise symptoms of the bug:

When using gnus, I have the situation that sometimes a followup buffer
is in a state where the characters quoted are in unibyte mode whereas
the foreign characters I enter myself are in multibyte code (the
resulting post encoding is junk, but that is another matter).

The effect was that I saw the quoted foreign letters in octal escapes,
and the letters I typed as intended (current language environment
Latin-1, but buffer-coding-system undecided).

I tried to get a nicer display by setting
unibyte-display-via-language-environment
but this seems to confuse the redisplay engine when a line in the
display would wrap only in case of being printed with an octal escape.

-- 
David Kastrup, Kriemhildstr. 15, 44793 Bochum
Email: address@hidden



reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]