help-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

BTP [Basın Bülteni] 17-03-2004


From: BTP \(Basın Bülteni\)
Subject: BTP [Basın Bülteni] 17-03-2004
Date: Wed, 17 Mar 2004 23:48:06 +0200

 
İŞGALE ORTAM
HAZIRLANIYOR
 
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, son günlerde hem güneyimizdeki Suriye, hem de Kuzey Doğumuzdaki Gürcistan’da meydana gelen olaylar ve gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiye’nin bir ateş çemberine alınmak istendiğine dikkat çekti.

ABD komplosu bu kez Suriye’de

Bilhassa Ortadoğu’daki hadiselerin arkasında dış etkenin olduğunu düşünmemenin mümkün olmadığını söyleyen BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Suriye’de bir futbol müsabakasından sonra başlayan ve gittikçe yayılan çatışmaların, Büyük Ortadoğu Projesi ve dolayısıyla da Büyük İsrail Projesi kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti. BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş, şöyle konuştu:

“Bir anda patlama Şark insanının karakteri değildir. Rejimleri zulümle devam ettiren kralların ülkesinde bile böyle hareketler olmamıştır. Kaldı ki Beşşar Esad’ın gelişinden sonra Suriyelilerin kendisinden razı olduğu duyduğumuz haberler arasındadır. Ülkeye hürriyet getirdi. Ekonomik katkılarda bulundu. Suriye’yi dış dünyaya açtı. Yabancı sermayeyi memleketine çekti. Türkiye’den bir çok insan buraya gidip yatırım yaptı. O halde buradaki olay buradaki insanların birbirine kızarak meydana getirdiği bir olay değildir.

Soğukkanlılıkla hazırlanan bir planın, projenin bir ayağıdır. ABD’nin Ortadoğu üzerindeki hesabını bilmeyen yoktur. Bu hesabın birinci ayağında Irak’a girdi. Ama giriş gerekçesi ortada kaldı. Kitle imha silahı butlanı batıl oldu. Dünya da eleştirmeye, yargılamaya başladı. Ama bir tarafta da gözü Suriye’de, İran’da, Türkiye’de idi. Yine gerekçesiz bir şekilde Suriye’ye girmek istese bu kez dünya, ‘Irak’a bir şey demedik ama müsaade et de şimdi diyelim’ deme noktasına gelebilir. Bu tür olaylar olursa, ileride BM kuvveti maskesiyle orada kontrol ve murakebeyi elinde tutmak isteyebilir. Dolayısıyla bu olaylar Suriye’yi işgal projesidir. Hadiseler büyümeye devam ederse Beşşar Esad’a, ‘BM’yi, yani ABD’yi davet et’ diyeceklerdir. ABD böyle bir komplo içerisindedir.”

İsrail de işin içinde

BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş, devamla İsrail ile başta Başkan Bush olmak üzere ABD’yi yönetenlerin inançlarının, akaidlerinin Ortadoğu’daki olaylarda kesişme, örtüşme gösterdiğini söyleyerek, şöyle dedi: “Suriye’yi, İran’ı, Irak’ı hatta Türkiye’yi içeren şekilde bir büyük savaşın, kıyamet savaşının vukubulması bir akaid gereğidir. Başkan Bush’un mensubu bulunduğu Evangelist mezhebinin inancı budur. Bunu vazedenler ise Yahudilerdir. Buna göre Ortadoğu’da bir kıyamet savaşı çıkacak, Hz. İsa yeryüzüne inecektir. Evangelistler bunun gerçekleşmesini isterken, Yahudilerin inancına göre de Arz–ı Mev’ud ideali bu olaylardan sonra gerçekleşecektir. Ortada böyle garip bir proje var ve bu projenin gereği adım adım icra ediliyor. Çok enteresandır ki bu proje İslam coğrafyasında cereyan ediyor. Dolayısıyla Suriye’deki olaylar Büyük İsrail ve Büyük Ortadoğu projesinin bir parçasıdır.”

Not : Bağımsız Türkiye Partisi tüm illerde yerel seçimlere katılmaktadır
 
BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ
Halkla İlişkiler
 


reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]